منهول پلی اتیلن

منهول پلی اتیلن یا آدمروی پلی اتیلن گودالی است که تأسیسات زیر زمینی (مثل شبکه های فاضلاب، کابلهای مخابراتی و حوضچه ی شیرآلات و…) را به سطح زمین متصل می کند و توسط آن امکان دسترسی به این تأسیسات جهت هرگونه عملیات میسر می شود. این گودال باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا امکان حرکت یک انسان درون آن فراهم شود. مهمترین کاربرد منهولها را میتوان ایجاد ایستگاههای دسترسی به نقاط مختلف شبکههای جمعآوری و انتقال فاضلاب دانست که امکان بازرسی خطوط، تهویه طبیعی و نیز تعمیر و نگهداری خطوط فاضلابرو را فراهم میآورد.

- جمع آوری و انتقال آبهای سطحی از مناطق آلوده
- استفاده در واحدهای شیمیایی
- تعمیر و بازسازی منهولهای فرسوده
- محافظت کننده شیرآلات
- دسترسی آسان به مسیر کابلهای زیر زمین در سیستمهای مخابراتی
مقایسه منهول های مختلف
به طور کلی بر اساس جنس، سه نوع منهول در کشور مورد استفاده قرار می گیرد :
- منهول های آجری
- منهول های پیش ساخته یا درجای بتنی
- منهول پلی اتیلنی
امروزه به دلیل داشتن دوام و خواص مکانیکی و اقتصادی خوب منهول های پلی اتیلن ، در بیشتر کشورهای صنعتی استفاده از منهولهای پلی اتیلنی جایگزین سایر منهول ها شده است .

- منهول های سنتی(بتنی و آجری)
- منهول های پیش ساخته
منهولهای سنتی
این منهولها که در گذشته بسیار مورد استفاده قرار می-گرفت، از مصالح سنتی مانند آجر، سیمان و بتن ساخته میشوند. این منهول ها در حال حاضر نیز در برخی از مناطق و کاربریهای خاص به عنوان تنها و آخرین راهکار مورد استفاده قرار میگیرد، مثلاً در کانالهای انتقال خط تلفن که در زیر رمین قرار گرفتهاست منهولهای بتنی بسیار کاربرد دارند ولی در انتقال فاضلاب و سیالات منهول های پلی اتیلنی (پیش ساخته) کاربرد دارند
منهولهای پیش ساخته
منهول پیش ساخته پلی اتیلن برای استفاده در سیستمهای فاضلاب صنعتی و فاضلاب خانگی مورد استفاده قرار میگیرد. با توجه به استفاده روزافزون از محصولات پلیمری در صنایع مختلف جهان، این محصول میتواند جایگزین مناسبی برای منهولهای بتنی و یا سایرمنهولهای ساخته شده با مصالح بنائی باشد
- هزینه بسیار پائین در ساخت و راه اندازی منهولهای پلی اتیلنی نسبت به منهولهای بتنی
- زمان بسیارکمتر در اجرای منهولهای پلی اتیلنی نسبت به منهولهای بتنی
- مقاومت در برابر خوردگی مواد شیمائی مختلف به عنوان خاصیت منحصربه فرد منهولهای پلی اتیلنی
- عدم نیاز منهولهای پلی اتیلنی به ماشین آلات سنگین برای اجرا
- دوام بالای منهولهای پلی اتیلنی در محیطهای شیمیائی و یا بسیار مرطوب و در نتیجه افزایش طول عمر بهره برداری، مخصوصأ در مناطق مرطوب
- عدم نیاز منهولهای پلی اتیلنی به تعمیر و امکان تغییر طول منهول حتی پس از اتمام پروژه
- سهولت در امر نگهداری با توجه به سطوح صاف و منظم در بدنه منهولهای پلی اتیلنی
- قابلیت نصب آسان منهولهای پلی اتیلنی در خطوط انتقال فاضلاب و در نتیجه کاهش چشمگیر هزینههای اجرائی به ویژه در پروژهای بزرگ از مزایای منهول پلی اتیلنی می باشد.
۱- وزن پایین
به علت پایین بودن چگالی پلی اتیلن در مقایسه با بتن، وزن منهول های پلی اتیلنی در مقایسه با منهول های بتنی با کاربری یکسان، بسیار کمتر است. مزیت دیگر پایین بودن وزن این است که در زمین های باتلاقی و شنی که امکان زیر سازی منهول های سنگین وجود ندارد و به علت سستی زمین امکان نشست منهول وجود دارد، این نوع منهول ها از خطر نشست کاملاً ایمن هستند.
۲- استحکام بالا در برابر ضربه
با توجه به انعطاف پذیری ذاتی و خاصیت ضربه پذیری پلی اتیلن، منهول های ساخته شده از آن، از مقاومت بالایی در برابر ضربات وارده در حین حمل و نقل یا پروسه نصب برخوردارند.
۳- طول عمر بالا
به دلیل استفاده از پلی اتیلن، این نوع منهول ها از طول عمر بسیار بالایی برخوردارند.
۴- مقاومت بالا در برابر بارهای خارجی وارده با رعایت بستر سازی مناسب
۵- عمر انبار داری بالا با رعایت پوشش در مقابل تابش مستقیم آفتاب و ایجاد امکان گردش هوا در دپو
۶- سیستم یکپارچه و جامع
با توجه به اینکه منهول پلی اتیلنی به صورت جامع (اجرای تمام انشعابات، پله، کف، درپوش و….در محل کارخانه) ساخته و به محل نصب حمل می شوند، دارای مزیت بالایی در کاهش هزینه ها و افزایش سرعت اجرای پروژه هستند.
۷- مقاومت شیمیایی بالا در محیط های خورنده و مهاجم
پلی اتیلن به علت خواص ذاتی خود دارای مقاومت بسیار خوبی در برابر مواد شیمیایی مختلفی است. به همین دلیل خطر خوردگی و پوسیدگی آن ها در مجاورت مواد خورنده و محیط های شیمیایی و اسیدی بسیار پایین است.
۸- مقاومت بسیار بالا در برابر جابه جایی های زمین
منهول های پلی اتیلنی به علت خاصیت انعطاف پذیری خود ( به همراه لوله های پلی اتیلنی متصل به آن ها ) دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر زلزله و یا رانش زمین می باشند.
۹- هزینه های لوله گذاری پایین
منهول ها هم بخشی از سیستم لوله گذاری هستند و این هزینه در پلی اتیلن به مراتب پایین تر از بتنی است. چون هزینه های بستر سازی، آماده کردن ترانشه، ابزار مورد نیاز در پای کار و… در سیستم پلی اتیلن پایین تر است.
۱۰-زبری پایین
با توجه به ضریب زبری پایین لوله های پلی اتیلنی، احتمال چسبیدن مواد معلق و گل و لای به آن بسیار پایین است و در صورت ته نشینی گل و لای بر روی آن، با اولین جریان شدید آب کاملاً شسته و تمیز می گردد. همچنین به علت زبری پایین پلی اتیلن و صاف بودن سطح داخلی منهول های ساخته شده از آن و نیز مقاومت در برابر سایش بالای پلی اتیلن، میزان سایش آن در اثر آب ناچیز بوده و همین امر سبب طول عمر زیاد این منهول ها به خصوص در خطوط دارای زاویه شیب بالا می باشد.
۱۱-سرعت نصب بالا
از جمله بزرگ ترین مزیت های منهول های پلی اتیلنی، سرعت نصب بالای آن ها می باشد. با توجه به اینکه منهول های پلی اتیلنی به صورت پیش ساخته تولید می گردند، بنابراین بلافاصله پس از حمل به محل آماده نصب هستند.

مقایسه فنی بین منهول های پلیمری
با توجه به گستردگی کاربرد منهول های پلی اتیلن در صنعت آب و فاضلاب و سیر پیشرفت این محصول، روشهای متعددی برای ساخت یک منهول وجود دارد.
منهول های پلی اتیلن بصورت یکپارچه با استفاده از خانواده لوله های دوجداره کاروگیت
این نوع از منهول های با برشکاری و جوشکاری لوله های پلی اتیلن ساخته می شدند که امروزه منسوخ شده است البته مواردی که از نظر علمی تولید این منهول ها را رد می کند ذیلا لیست شده است:
۱- جوشکاری با دست انجام می شود و زمان طولانی برای تولید این منهول ها لازم است ضمنا دوام جوشکاری این نوع منهول ها که با روش اکستروژن تولید می شود در دراز مدت قابل اعتماد نمی باشد و دوام آن با توجه به فشارهای نامتعارف وارده به منهول در ماتریس خاک و نیروهای جانبی وارده مورد تایید کارشناسان قرار نگرفته است.
۲- اصول طراحی لوله های کاروگیت برای تحمل فشار افقی خاک می باشد و استفاده از آن به عنوان منهول عملا بارهای استاتیک و دینامیکی زیادی را بروی بدنه این لوله می آورد که اصولا نمی تواند تحمل کند و دچار شکستگی و تغییر شکل می شود.
۳- وزن بسیار بالای این نوع منهول ها هزینه زیادی را برای جابجایی و کارگذاری آن به مشتری تحمیل می کند که توجیه اقتصادی محصول را زیر سیوال می برد.
۴- ارتفاع این منهول ها باید کاملا دقیق به تولید کننده اعلام گردد و تغییرات بعدی در زمان پروژه و یا پس از تولید امکان پذیر نبوده و یا هزینه ی زیادی را به مشتری تحمیل می نماید.
۵- ساخت پله بروی بدنه ی این نوع منهول های قدیمی با استفاده از پله های فلزی روکش دار و با استفاده از سوراخ کردن بدنه ی منهول انجام می شود که آسیب جدی به مقاومت حلقوی لوله وارد می کند ضمن اینکه مقاومت در برابر تنش های وزنی این پله ها نیز چندان در طول زمان قابل اطمینان نیست.
۶- اتصال لوله های ورودی یا خروجی فقط به روش جوشکاری امکان پذیر است و باید به دقت محل آن تعیین شود و سپس در محل کارخانه جوشکاری گردد لذا هرگونه تغییری پس از پایان تولید امکان پذیر نیست .ضمن اینکه با توجه به جوشکاری محل ورودی و خروجی امکان شکست در زمان اعمال بارخاک و نشست زمین وجود دارد.
۷- هزینه ی تولید این منهول ها با توجه به مواد بری آن در اقطار زیر ۲۰۰۰ میلی متر توجیه اقتصادی ندارد و عملا بسیار گرانتر از منهول های چند تکه محاسبه خواهد شد.
لذا با توجه به مشروح بالا در بحث منهول های پلی اتیلن استفاده از منهول های چند تکه بسیار اقتصادی و از نظر فنی قابل اعتماد تر می باشد.











Original content here is published under these license terms: | X | |
License Type: | Commercial | |
License Abstract: | You may read the original content in the context in which it is published (at this web address). You may make other uses of the content only with the written permission of the author on payment of a fee. |
: مطالب مرتبط
منهول پلی اتیلن
دریچه کامپوزیتی - درب منهول - دریچه منهول
قیمت لوله های پلی اتیلن
منهول کیان صنعت پاسارگاد
انواع دریچه منهول فاضلاب
اجزای منهول | قطعات منهول پلی اتیلن
منهول ریزشی چیست
چرا منهول پلی اتیلن
منهول چیست؟ | منهول فاضلاب چیست؟ | منهول پلی اتیلن چیست؟
دریچه منهول پلی اتیلن
راهنمای نصب منهول - روش نصب
منهول فاضلاب چیست؟
لیست قیمت منهول پلی اتیلن
دلایل استفاده از منهول پلی اتیلنی
تولید منهول پلی اتیلن
لوله های پلی اتیلن
انواع منهول
انواع دریچه منهول
کاربرد موارد استفاده لوله پلی اتیلن
کار منهول چیست